Олег Басилашвілі: "Мне стыдно за нашу страну"

Радянський і російський актор Олег Басилашвілі поміркував на тему розпалювання агресії, зазначивши, що "любой призыв к войне является тягчайшим преступлением".

Олег БасилашвіліПро це він розповів в інтерв'ю агентству "Росбалт", передають Патріоти України.

На думку Басилашвілі, і війна на Донбасі, і проблема Криму викликані загальним нагнітанням ненависті.

"И война в Донбассе, и проблема Крыма вызваны всеобщим нагнетанием ненависти. Мне казалось, что ХХI век принесет возможность решать многие вопросы нравственным путем. Я надеялся, люди поймут, что убивать друг друга — это преступление, даже на войне. Что нельзя сжигать напалмом, бросать бомбы, отрывать руки и ноги. Что это зверство. Я смотрю — вот уже Европа, которая объединилась в одно общее конфедеративное государство, подошла к такому пониманию ближе", - відзначив актор.

"Да, Россия — государство еще молодое, мы начали развиваться значительно позже, чем европейские страны. Но, наверное, мы тоже должны следовать в русле нравственности, а не громыхания оружием и запугивания всех и вся. Мне стыдно, что наша страна сейчас стоит в одном списке с Ираном и Северной Кореей", - підкреслив Басилашвілі.

Актор вважає, що будь-який заклик до війни повинен тягти за собою довічне тюремне ув'язнення або розстріл. І що "мерзавцы, которые сейчас муссируют тему противостояния" повинні самі опинитися на передовій, в смертельному бою.

Зауважимо, що з початку російсько-української війни актор відкрито і активно підтримував нашу країну. Актор закликав сепаратистів скласти зброю і розкритикував анексію Криму.

Олег Басилашвілі відомий багатьом за фільмами "Піднята цілина", "Змова послів", "Великий вальс", "Вокзал для двох", "Ідіот", "Службовий роман". Також він знявся в популярному серіалі "Майстер і Маргарита".
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...