Олігархи "рвуть кігті" від Путіна: У Москві потайки продають елітні квартири

Пропозиція елітного житла в Москві знизилася за рік на вісім відсотків, але значна кількість лотів надійшла в так звану закриту продаж - вони не рекламуються і не виводяться на ринок.

Такі висновки можна зробити з матеріалів Kalinka Group, передають Патріоти України.
З урахуванням цих об'єктів пропозиція не скоротилася, а, навпаки, зросла на 11 відсотків, відзначають в компанії. "Відмінною особливістю 2018 року можна назвати наявність великого обсягу проектів в закритих продажах. У грудні в ЦАО за такою схемою реалізуються не менше дев'яти проектів з сумарним обсягом пропозиції близько 520 лотів (75 тисяч квадратних метрів)", - говорить директор департаменту аналітики і консалтингу Kalinka Group Роман Попов.
У компанії уточнили, що елітний ринок в цьому році поповнився 1070 лотами, включаючи ті, що реалізуються закрито. Таким чином, кількість проданих без розголосу елітних об'єктів перевищила половину від виведеного на ринок обсягу.
Середній бюджет угоди в елітному сегменті, за статистикою Kalinka Group, в 2018 році склав 71,2 мільйона рублів. Середньозважена ціна дорогої нерухомості виросла за рік на чотири відсотки, до 750 тисяч рублів за квадратний метр.
Раніше в компанії підрахували, що в третьому кварталі 2018 року в закритому режимі продавалося 46 відсотків пропозиції в нових елітних столичних житлових комплексах. "Існуючий високий попит гарантує продажу навіть за відсутності просування проектів, що дозволяє забудовникам заощадити на маркетингових бюджетах", - відзначили в Kalinka Group.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...