"Оно падает": "Керченский мост обречен на провал", - російський геолог

Керченський міст, який з'єднає анексований Крим і материкову Росію, не зможе простояти довго.

Це пов'язано з тим, що він побудований на глиняній породі, - розповів кандидат геолого-мінералогічних наук, старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук Юрій Медовар, передають Патріоти України.

За словами вченого, будівництво моста почали з установки центральної арки. Конструкція відразу дала осадку, оскільки була встановлена на пластичний пласт глини, який, за словами експерта, не тримає навантаження.

"На догоду пану Путіну змінили БНІП (Будівельні норми і правила - ред.). У грудні минулого року вони змінили пункт, в якому значилося: арочні мости можна зводити тільки на скельних породах. А там, де вони зараз будують цей фейковий міст - напівтвердий пластичний пласт глини, який, звичайно, не тримає навантаження, так як тримає скельна порода, граніт та інше", - розповів він.

Осадка конструкції, стверджує експерт, викликала цілий ряд проблем. "Те, що сідає, не так страшно. Але найгірше те, що сідають ці опори не однаково. Тобто в одному випадку метр, а в іншому півтора. Йде перекіс, і ось це дуже погано. Чому? Для того щоб потім вирівнювати поверхню, на якій там будуть, власне кажучи, рухатися машини, пароплави та інше, треба тоді піднімати одну опору до рівня другої, а це додатковий бетон і багато тонн ваги, і вона знову просадить цю опору, тому що її розраховували на одну вагу, а виявляється інша", - розповів Медовар.

Експерт впевнений, що будівництво Керченського моста - це помилка. Оскільки, крім м'якої породи, там є ще ряд проблем пов'язаних з високим пластом тиску.

"Нехай цей міст сам впаде. Він не простоїть там довго. На такій відстані будувати не можна. За новітніми технологіями, заллють бетон, застигне, а внизу то що? Де п'ятка опори стоїть? В глині напівтвердій", - констатує Медовар.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...