"Они просто устали": У Кличка виправдовуються за зливові каналізації та потоп у Києві

За дорученням київського міського голови Віталія Кличка в місцях, де ситуація з підтопленням після зливи критична, управління з надзвичайних ситуацій столиці починає відкачування води насосами.

Про це в соціальній мережі Facebook написав народний депутат від групи «УДАР», радник мера Києва Дмитро Білоцерківець, передають Патріоти України.

«По поручению мэра управление по чрезвычайным ситуациям города в тех местах, где критическая ситуация, начинает откачку воды насосами», - написав Білоцерківець.

Депутат пояснив, що однією з причин неналежної роботи системи зливової каналізації є аномальна кількість опадів, що випала в столиці в останні дні. «Киев уже который день заливает дождями. На многих улицах — настоящие реки. Нужно понимать, когда есть проблема с ливневками, а когда — последствия аномальных осадков. Если вода не стоит часами, а постепенно сходит, просто ливневка (ливневая канализация) не может справиться с объемами осадков из-за их аномальности. И такие проблемы во время стихийного бедствия бывают во всем мире, даже в самых крупных и успешных мегаполисах, — подчеркнул Белоцерковец. — Если же вода стоит долго и не сходит, тогда действительно есть проблема с ливневками и над этим нужно работать», - зазначив нардеп.
За його словами, в Києві дійсно є проблема з роботою застарілих комунікацій і зливової каналізації. На ділянках багатьох доріг, де були зроблені капремонти, систему ливнівок оновили. Але на більшості вулиць ці системи - старі. «Проблема ливневок в городе историческая, появилась не вчера и не год назад. Мы понимаем, что над этим нужно работать и этот вопрос является актуальным. На многих улицах, где делали капремонт дорог, меняли систему ливневок, коммуникации изношенные. И мы определяем самые изношенные, к замене которых приступаем. Как, например, на Левобережке», - додав він.

Як ми повідомляли, сильна злива, гроза і град призвели до підтоплення та блокування руху на найважливіших транспортних артеріях столиці.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...