Операція "1 вересня"

У скільки батькам обійдеться учнівське "спорядження".

У скільки гривень цього року обійдеться батькам зібрати чадо в школу — досліджував сайт "24", передають Патріоти України.

"Золотий" першокласник

Зважаючи на отриману суму, це таки правда. І це навіть враховуючи той факт, що ми розраховували вартість мінімального списку речей, необхідних першачку з першого ж дня у школі – власне свята Першого дзвоника. Ціни брали на великих торгівельних порталах. Звісно, можна знайти і набагато дорожчі речі, а можна – і дещо дешевші. Але в такому випадку є ризик зіткнутися з сумнівною якістю. Наприклад, дитячі кросівки за 80 гривень викликали у нас підозри.

Стосовно канцелярського приладдя, насправді вимоги до нього можуть різнитися в залежності від школи і навіть учителя. За нашими підрахунками суми у 100 гривень приблизно вистачить на декілька канцелярських комбінацій.

Одяг у нашій інфографіці – це мінімальний набір. Обов'язково – святковий шкільний костюм, і для хлопчика, і для дівчинки. Їхня вартість – приблизно однакова. І ясно, що однією сорочечкою-блузочкою та брючками-спідничкою не обійтись. Так само, як і лише однією парою взуття. До того ж ми не враховували сезонний верхній одяг. Це з розрахунку на те, що дитина перед школою все ж має набір необхідних речей, окрім шкільних.

Якщо ж говорити про шкільні портфелики – також вибрали найдешевші з прийнятних за якістю Але, наприклад, ортопедичні шкільні рюкзаки (значно кращі для з школяра з точки зору його здоров'я) вдвічі чи й втричі дорожчі – 700-900 гривень.

Модні старшокласники

З учнями середньої школи батькам легше – часто-густо залишаються минулорічні речі. Втім, розцінки нашої інфографіки стануть в нагоді і їм: вартість шкільного приладдя однакова для всіх, а ціна одягу і взуття для підлітків 10-16 років не дуже й відрізняється.

Уточнення – тут теж враховували мінімальний набір одягу, саме для школи. Втім, наприклад дівчаткам треба ще додати сотню-другу на колготи як мінімум. А якщо ще й взяти до уваги, що окремі старшокласники (а особливо старшокласниці) – це саме той контингент, який любить вдягатися стильно і модно, то їхнім батькам варто дописати до бюджету ще кілька сотень, а то й тисяч гривень.

Закупівельні лайфхаки

З бурхливим розвитком інтернет-торгівлі можна значно зекономити, якщо купувати, наприклад, шкільну канцелярію оптовою партією. Для цього можна домовитись з друзями чи родичами, що теж мають школярів, скласти списки необхідного і зробити велике замовлення – можна отримати і знижку, і безкоштовну доставку.

Крім того, чимало магазинів, як звичайних, так і онлайн, влаштовують шкільні розпродажі напередодні шкільного року, тому варто слідкувати за анонсами. Більше того, у великих торгових мережах такі акції вже стартували.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...