"Опозиційний блок перестав бути опозицією до влади", - Шуфрич (відео)

Нардеп Нестор Шуфрич, який оголосив про вихід з Опозиційного блоку, до опозиційних сил відніс партії "За життя", "Батьківщину" і "деякою мірою" – "Свободу" і "Самопоміч".

Нестор Шуфрич

"Опозиційний блок більше не є опозицією до влади, тому що він не витримав плану дій, заявленого 2014 року", - вважає народний депутат Нестор Шуфрич, який у листопаді заявив про вихід із цієї політичної сили і вступ до партії "За життя". В ефірі каналу NewsOne політик заявив, що Опозиційний блок підпав під адміністративний і фінансовий тиск, передають Патріоти України.

"Я абсолютно впевнений, що настав час для об'єднання опозиції. До опозиційних політичних сил я би відніс партію "За життя", партію "Батьківщина". Деякою мірою можна ще віднести "Свободу", хоча я не симпатизую цій політичній силі, і "Самопоміч". На жаль, від Опозиційного блоку залишилася лише одна назва. Я розумію, що складно було витримати той план дій, який було заявлено 2014 року, і відразу протистояти владі. Спрацював інстинкт самозбереження або адміністративного й фінансового тиску. Це, до речі, і було предметом моєї суперечки й дискусії в партії. Як ми пам'ятаємо, і Вадим Рабінович, і Євген Мураєв, і Михайло Добкін, і я вийшли з партії. Формально ми ще входимо в одну фракцію, тому що такі вимоги Конституції, але я закликаю, зокрема і людей, які називають себе політиками Опозиційного блоку, стати по-справжньому опозицією", – сказав Шуфрич.

Він також закликав усіх опозиціонерів об'єднатися, щоб створити прототип нової коаліції.

"У 2014 році ми змогли об'єднати південно-східну опозицію. І це було на той момент дуже важливо. Сьогодні прийшов час об'єднатися всім опозиціонерам, ставити запитання ідеологічні, із повагою поставитися до сприйняття історії в окремих регіонах України. Наша країна – багатогранна, сьогодні ми маємо поважати погляди людей у Львові, але водночас я вимагаю поважати погляди людей в Одесі, на Донбасі і в Харкові. Я зроблю все для того, щоб ми зшили Україну. Зшили спочатку опозицію. Можливо, це стане потім прототипом нової коаліції і в підсумку змусить владу піти на дострокові вибори", – заявив політик.

Шуфрич додав, що можна змусити президента оголосити дострокові вибори, якщо політики домовляться між собою.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...