Оприлюднено інформацію про ще двох фігурантів у справі про "вбивство" Бабченка

Перший із них – Тарас Стельмашенко, який нібито працював під керівництвом Бориса Германа (імовірний організатор), а про другого відомо, що він мав позивний "Дітріх" і представлявся співробітником контррозвідки СБУ.

15 червня під час брифінгу у Києві заступник начальника головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар повідомив про затримання ще одного фігуранта у справі Бабченка, передають Патріоти України. За словами представника спецслужби, це дехто "громадянин Т."

Ресурс "Страна" своєю чергою опублікував фото третього підозрюваного. За словами журналістів з посиланням на джерела у правоохоронних органах, цю людину звуть Тарас Стельмашенко та він є громадянином України.

"За даними СБУ, він спочатку перебував на території Ростовської області, де нібито проходив спецпідготовку. Після чого в травні приїхав до України, де Борис Герман став його куратором для здійснення вбивств, в тому числі і за "списком 47", – зазанчають журналісти.

Третій фігурант у справі Бабченка, якого затримала СБУ, Тарас Стельмашенко

Згодом прокурор Роман Циба підтвердив виданню інформацію про те, що другий затриманий у справі замаху на Бабченка – Тарас Стельмашенко. Зокрема, він зазначив, що його заарештували 15 червня та йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Також Стельмашенка підозрюють у підготовці терористичного акту за попередньою змовою.

Крім того опубліковано фото ще одного фігуранта у справі Бабченка. Як пише ресурс, саме він представився Герману співробітником контррозвідки СБУ, у зв’язку з чим останній вважав, що працює на українську контррозвідку. Крім того, організатор замаху на Бабченка передавав йому про свої зв’язки з Москвою.

"Про цю людину Герман вперше заявив на суді щодо свого арешту. Тоді він сказав, що офіцера СБУ звуть Дмитро. А 18 червня, в Апеляційному суді Києва, де Герман оскаржував свій арешт, він уточнив, що кличка куратора – "Дітріх", – мовиться у матеріалі.

Людина, яка могла представитися Герману, працівником контррозвідки, з позивним "Дітріх"

Джерело: Страна
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...