Оренда житла: Уряд готує "подарунок" українцям

Уряд працює над законопроектом, який змінить особливості оренди житла в Україні.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, передають Патріоти України.

«Зараз приблизно 70% ринку оренди житла в Україні перебуває в тіні. Готуємо закон, який дозволить виписати правила в цій сфері: що таке знімне житло, яким чином люди мають туди вселятися, отримувати прописку, яким чином вони виселятимуться, якщо не виконують умови договору», - зазначив Зубко.

Чиновник також додав, що оренда житла повинна б враховуватися в витратах підприємства. «Тобто банк, підприємство, будь-яка організація могли б витрачати частину коштів на погашення оренди житла своїм службовцям. Це не вимагає придбання службових квартир і їх начиння. Цей варіант можливий для Нацполіціі і ЗСУ. Інвестори будуть вкладати кошти в будівництво житла не на продаж, а для оренди. Це дає можливість побудувати нерухомість і отримувати з неї легальний дохід», - підкреслив Зубко.

Він також додав, що в минулому році було зроблено кілька важливих кроків з точки зору дерегуляції у сфері будівництва. «Спростили дозвільні процедури. Міста страждали від ситуацій, коли забудовник починав роботи по декларації під індивідуальне будівництво, а насправді зводив багатоповерховий будинок. Тепер така схема неможлива», - сказав Зубко.

Він повідомив, що зараз готуються зміни до Житлового кодексу. «Створили робочу групу для напрацювання маршрутної карти, щоб зробити житло доступнішим. Зараз держава підтримує дві категорії населення: учасників АТО і вимушених переселенців. Ми б хотіли, щоб активніше працювали муніципальні програми. Якщо суспільство хоче розвиватися і залучати інвестиції, воно повинно створювати і залучати кадри, надаючи людям житло», - зазначив міністр.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...