Організував "підпілля": Запорізький тесля два роки "зливав" терористам дані про переміщення українських військових (фото)

У травні контррозвідка викрила на Запоріжжі антиукраїнське "підпілля", зорганізоване теслею запорізького заводу "Вогнетрив", що діяло в інтересах РФ.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на відповідні ухвали Жовтневого районного суду Запоріжжя, що містяться в єдиному реєстрі судових рішень.

До співпраці з терористами тесля долучився у червні 2015 року. З того часу співробітник "Вогнетриву" створював на Запоріжжі антиукраїнське "підпілля", до якого залучав місцевих мешканців. Зібрана ним група, за даними СБУ, в її складі окрім теслі, перебували ще п'ять осіб, здійснювала збір інформації щодо військових частин в Запоріжжі, всіх районних, центральних УВС, СБУ, котельних, електропідстанцій, міських, районних адміністрацій. Дані представники вказаної групи наносили на карту місцевості, після чого інформація передавалася в "ДНР".

Тесля перебував на зв'язку з терористом батальйону "Восток", який у соцмережах іменував себе "Сірий кочівник". Він також мешканець Запорізької області, який доєднався до бойовиків ще на початку російської агресії проти України, був затриманий, але обміняний у грудні 2014 року згідно з Минськими домовленностями. Нині проходить військову службу у роті звязку при так званому міністерстві оборони "ДНР" у місті Ясинувате Донецької області в батальйоні "Восток" під командуванням бойовика з позивним "Лісник" (він же "Борода"). У Запоріжжі в Орджонікідзевському районному суді стосовно "Кочівника" триває заочний розгляд справи за обвинуваченням, зокрема, у підготовці до теракту.

"Сірому кочівникові" співробітник "Вогнетриву", зокрема, передав інформацію про рух 2 жовтня 2015 року колони бензовозів із Куйбишевого (Більмак) у Запоріжжя; про переміщення військової техніки 19 травня 2016 року в Донецькому напрямку, залізничного состава з нафтопродуктами у кількості 35 цистерн, які 20 травня 2016 року перебували на залізничній станції "Запоріжжя-2" і вирушили в бік Донецька; про рух 1 липня 2016 року через залізничний вокзал "Запоріжжя-1" составу із 45 платформ з військовою технікою та пяти вагонів військових тощо. Окрім того, поплічник терористів організовував передачу в Донецьк грошей та ліків.

У гаражі, розташованому поблизу місця мешкання тесляра було вилучено карту, патрони, велику кількість військової амуніції, план-схеми (копії) розташування Управління СБУ в Запорізькій області, ГУ НПУ в Запорізькій області та військових частин.

Варто зазначити, що кримінальне провадження по справі про "запорізьке підпілля" було розпочато СБУ ще у серпні 2017 року. У травні 2018 тесляра "Вогнетириву" було затримано, йому вже обрано запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою. Решта учасників "підпілля" перебувають на волі та співпрацюють зі слідством.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...