Ось чому так потрібен, ось чого так не хочуть: "Сына Авакова не посадят, пока в Украине не будет антикоррупционного суда", - Шабунін

Без принципово нового, прозорого органу для топ-можновладців з родичами, зламати кругову поруку корупції не вдасться.

Олександр Аваков

НАБУ доведе справу «рюкзаків Авакова» до кінця, однак без антикорупційного суду сина глави МВС не посадять. Про це в коментарі InfoResist заявив керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін, передають Патріоти України.

«Часто в пресі говорять, що справи НАБУ малодоказові і бездоказові. Немає жодного виправдовувального вироку НАБУ в суді. Жодного. Затягують розгляд. Якщо є доказова база, то в нашому корумпованому суді дуже важко винести виправдовувальний вирок. Тому вони просто ніякі вироки не виносять», - говорить він.

Шабунін заперечує, що Національне антикорупційне бюро є інструментом ворожнечі між главою МВС Арсеном Аваковим і президентом України Петром Порошенко.

«Цьому провадженню кілька років. Паралельно провадження проти Порошенка. Вчора з'явилася інформація, що НАБУ через суд вимагає документи по корупції на заводі Порошенка і Кононенка ... Тобто, є купа справ, в яких фігурують люди Порошенка. Причому найближче коло людей», - стверджує Шабунін.

При цьому він розкритикував «Народний фронт» за неоднозначні заяви щодо НАБУ: "Вони кажуть, що НАБУ це рука Москви. І паралельно вони кажуть, що це роблять американці. І паралельно, що робить Порошенко. Треба ж десь мати кордон брехні».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...