Ошатно, апетитно і смачно: Пиріг з гарбуза

Випічка з гарбуза може стати в нагоді і для приємного сімейного чаювання, і для частування друзів, що завітали на вогник, і для прикраси святкового столу.

Випічка гарбуза виходить ошатною, апетитною і смачною. Приємний аромат привносить мускатний горіх, а додане в начинку яблуко облагороджує специфічний гарбузовий смак, передають Патріоти України.

Рецепт випічки з гарбуза у духовці передбачає пісочне тісто, з яким легко впорається навіть починаюча господиня.

Інгредієнти:

для пирога:

  • 100 г вершкового масла,
  • 1 ст. ложка сметани,
  • 1 яйце,
  • 200 г борошна,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 10 г ванільного цукру,
  • 1 ч. ложка розпушувача,

для начинки:

  • 400 г гарбуза,
  • 200 г яблук,
  • 100 г вершкового масла,
  • 3 ст. ложки цукру,
  • щіпка мускатного горіха.

Приготування:

  1. Приготуй тісто для випічки з гарбуза. Розм'якшене вершкове масло порубай ножем із просіяним борошном, розпушувачем і цукром до стану крихти. Додай яєчний жовток, сметану, ванільний цукор, перемішай і заміси тісто. Загорни тісто в плівку і відправ у холодильник на 40 хвилин.
  2. Тепер можна зайнятися начинкою для випічки з гарбуза. Гарбуз очисти від шкірки і насіння і натри на крупній тертці. Яблука також очисти і потри на крупній тертці або дрібно поріж.
  3. У розігріте вершкове масло насип цукор і прогрій на слабкому вогні 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Потім закинь на сковороду гарбуз і тушкуй на середньому вогні, 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Додай яблука і готуй іще 5 хвилин. Зніми гарбуз з вогню, додай мускатний горіх, перемішай і остуди.
  5. Від остиглого тіста відділи більшу частину і розподіли по змащеній маслом формі для випікання. Виклади на тісто гарбузову начинку.
  6. З тіста виріж фігурки і прикрась ними гарбузовий пиріг. Збий яєчний білок із щіпкою цукру і змасти ним зверху пиріг.
  7. Відправляй пиріг у розігріту до 180°С духовку. Випічка з гарбуза в духовці буде готова через 30 хвилин.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...