Ошатно, апетитно і смачно: Пиріг з гарбуза
Випічка з гарбуза може стати в нагоді і для приємного сімейного чаювання, і для частування друзів, що завітали на вогник, і для прикраси святкового столу.

Випічка гарбуза виходить ошатною, апетитною і смачною. Приємний аромат привносить мускатний горіх, а додане в начинку яблуко облагороджує специфічний гарбузовий смак, передають Патріоти України.
Рецепт випічки з гарбуза у духовці передбачає пісочне тісто, з яким легко впорається навіть починаюча господиня.
Інгредієнти:
для пирога:
- 100 г вершкового масла,
- 1 ст. ложка сметани,
- 1 яйце,
- 200 г борошна,
- 2 ст. ложки цукру,
- 10 г ванільного цукру,
- 1 ч. ложка розпушувача,
для начинки:
- 400 г гарбуза,
- 200 г яблук,
- 100 г вершкового масла,
- 3 ст. ложки цукру,
- щіпка мускатного горіха.
Приготування:
- Приготуй тісто для випічки з гарбуза. Розм'якшене вершкове масло порубай ножем із просіяним борошном, розпушувачем і цукром до стану крихти. Додай яєчний жовток, сметану, ванільний цукор, перемішай і заміси тісто. Загорни тісто в плівку і відправ у холодильник на 40 хвилин.
- Тепер можна зайнятися начинкою для випічки з гарбуза. Гарбуз очисти від шкірки і насіння і натри на крупній тертці. Яблука також очисти і потри на крупній тертці або дрібно поріж.
- У розігріте вершкове масло насип цукор і прогрій на слабкому вогні 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Потім закинь на сковороду гарбуз і тушкуй на середньому вогні, 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
- Додай яблука і готуй іще 5 хвилин. Зніми гарбуз з вогню, додай мускатний горіх, перемішай і остуди.
- Від остиглого тіста відділи більшу частину і розподіли по змащеній маслом формі для випікання. Виклади на тісто гарбузову начинку.
- З тіста виріж фігурки і прикрась ними гарбузовий пиріг. Збий яєчний білок із щіпкою цукру і змасти ним зверху пиріг.
- Відправляй пиріг у розігріту до 180°С духовку. Випічка з гарбуза в духовці буде готова через 30 хвилин.
Смачного!
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
Інші публікації автора
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...