Останній проукраїнський мітинг у Донецьку: Як це було (фото)

Чотири року тому, 28 квітня 2014-го, донеччани востаннє того року вийшли на проукраїнський мітинг.

Він переріс у побоїще: на колону під синьо-жовтими прапорами з дубинками, петардами, ланцюгами, ножами, травматичною зброєю напали проросійськи налаштовані люди. Постраждали десятки людей. І на цьому масовий український спротив у місті скінчився. Радіо Донбас.Реалії зібрало 10 фото про те, яким був той день у Донецьку, передають Патріоти України.

Ранок 28 квітня почався із захоплення головного офісу «ПриватБанку» в Донецьку. Проросійськи налаштований натовп зірвав з будівлі банку український прапор, після чого вирушив під облдержадміністрацію.

Близько 16 години біля спорткомлексу «Олімпійський» і «Донбас-Арени» починає збиратися «Автомайдан», щоб здійснити синьо-жовтий автопробіг містом.

Під час автопробігу на машини почали нападати. В цей же час, ще не знаючи про напади на автомайданівців, під стадіоном «Олімпійський» починає збиратися проукраїнський мітинг.

Після виконання гімну України колона вирушає від стадіону по вулиці Артема у напрямку торговельного центру «Донецьк-сіті».

Люди, що дивилися на ходу з вікон, вітали марш прапорами і вигуками «Слава Україні!»

Під час виконання пісні «Воины света» у натовпі запалили фаєри.

Пісню доспівати не вдалося. З криками «Росія» на ходу понеслися люди в балаклавах. Вони були озброєні битами, газовими балончиками, ціпками, травматичними пістолетами та ножами. В ходу летять петарди і каміння. У якийсь момент лунає вибух: в ходу кинули світлошумову гранату.

Після нападу на ходу по місту мчали швидкі, пораненим надавали допомогу, асфальт було залито кров’ю, а на узбіччях лежали шматки закривавлених українських прапорів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...