Отакої! Нам все життя брехали!: Супрун дозволила українцям мочити Манту

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що вода на шкірі ніяк не може вплинути на результати туберкулінової проби, однак не варто терти і дряпати місце ін'єкції.

Уляна Супрун

У рекомендаціях західних організацій не існує ніяких обмежень щодо негативного впливу води на результати туберкулінової проби (реакція Манту). Про це 25 лютого повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в Facebook, передають Патріоти України.
"Помітила, що багато українців вважають, ніби вода на шкірі може вплинути на реакцію організму, папула (ущільнення шкіри на місці проби. - ред.) від ін'єкції збільшиться і результат проби помилково покаже, що людина інфікована. Це не так. Вода на шкірі ніяк не може вплинути на пробу Манту", - запевнила вона.

Супрун пояснила, що ін'єкція туберкуліну вводиться під шкіру, куди вода сама по собі не проникає. "Втім, Манту дійсно не варто терти або дряпати. А ось мочити можна на здоров'я", - підсумувала вона.

Туберкулінодіагностика (реакція Манту, проба Пірке) являє собою внутрішньошкірну або нашкірну пробу, спрямовану на виявлення специфічної імунної відповіді на введення туберкуліну. Наявність вираженої шкірної реакції свідчить, що організм активно взаємодіє зі збудником.
Неприпустимість контакту проб Манту з водою - один з популярних міфів. Швидше за все, він зберігся з часів повсюдного застосування проби Пірке, яку не можна було мочити, тому що вона наносилася на спеціальним чином подряпану шкіру.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...