"Отказ - это риск потерять все, что есть": Шокуюча правда про сексуальне насилля у КНДР

Більшість жінок Північної Кореї стають жертвами сексуального насильства. За їхніми скаргами ніхто не проводить слідств і не надає допомогу.

Дослідження про сексуальне домагання опублікувала громадська організація Human Rights Watch, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Його провела протягом трьох останніх років. Спілкувалися з жінками, чоловіками та дітьми, яким вдалося втікти з країни. Більшість з них - жертви насильства.

Дослідження показує, якщо чоловік вибирає собі жінку, та не має іншого вибору, ніж задовольняти усі його забаганки – від грошей до сексу. Зокрема насильство сексуальне є поширене на робочому місці та у в'язницях. "Якось прийшов до мене один з охоронців. Що хоче зробити, не сказав. Просто зняв штани, - розповідає Юн Су Риун, яка потрапила до увязнення через контрабанду ліків з трав. Залишила Північну Корею у 2014-му. – Подумала: якщо відмовлю, яка додаткова кара на мене чекає? Більше того – вважала, що мені пощастило, бо можу віддати своє тіло з розрахунку, що це допоможе мені швидше звідти вирватися і повернутися до доньки. Тільки коли стала жити у Південній Кореї, зрозуміла – це було зґвалтування".

Багато жінок у країні, аби мати кошти, займаються продажем або контрабандою. Щоб правоохоронці закривали на це очі, дають хабарі. Часто хабар виглядає як сексуальна послуга. "Часом охоронці або поліцейські наказували йти за ними, до пустого приміщення. Сприймали нас, як іграшки", - говорить Ох Юнг Хі. Чотири роки живе в Китаї.

"У Північній Кореї чоловіки при владі сексуально використовують жінок. Цьому сприяє ситуація страху, яка панує в країні, - каже Емма Дейлі з Human Rights Watch. – Жінки розуміють,що відмова – це ризик втратити все, що мають – роботу чи свободу, бо можуть бути заслані до ув'язнення".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...