Оце так! - Творця "Новачка" викрили у зв'язках з режимом Асада

У записнику хіміка і одного з творців речовини "Новачок" Леоніда Рінка виявили телефонні номери російсько-сирійського бізнесмена Мудалала Хурі, який потрапив під санкції за допомогу режиму Башара Асада.

Леонід Рінк

Як сказано в матеріалі "МБХ Медіа", всі контакти Рінка співробітники ФСБ РФ вилучили під час обшуків, передають Патріоти України.

"Увагу кореспондента Центру управління розслідуваннями Сергія Канева привернув російсько-сирійський бізнесмен Мудалал Хурі, про діяльність якого стало відомо після того, як він разом зі своїм партнером, президентом FIDE Кірсаном Ілюмжиновим потрапив під санкції США за допомогу режиму Башара Асада. У контактах Рінка аж три його телефонні номери", - сказано в матеріалі.

Колишній співробітник карного розшуку в Москві повідомив виданню, що співробітники ФСБ РФ попросили перевірити контакти Рінка на предмет можливих покупців отруйних речовин. "У записах виявилися номера сирійця Хурі і його брата Імада. Ми доповіли, що цей клієнт перебуває у нас на спецобліку і крутиться навколо вчених в галузі оборонних досліджень", - повідомив він виданню

Згідно з офіційною позицією Мінфіну США, Хурі представляє режим президента Сирії Башара Асада в Росії. Також, як мінімум з 1994 року, пов'язаний з грошовими оборудками в інтересах сирійського уряду.

Також, за даними Мінфіну США, Хурі був посередником при спробі переправити до Сирії партію вибухової речовини амоніту в 2013 році.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...