Оце так: Київські "гетьмани" відмовили Трампу у званні українського козака

Президент США Дональд Трамп не може бути удостоєний звання українського козака з цілого ряду причин.

Одна з них полягає в розбіжності ментальності американців і українців, - сказав "Обозревателю" екс-отаман українського козацтва Володимир Михайлов, передають Патріоти України.

В контексті позбавлення Трампа звання козака, який від початку було надано йому петербурзькою козачою організацією, а також відповідаючи на запитання, чи вартий він звання українського козака, Михайлов зауважив: "У них своя ментальність, у них свої позиції, і деякі позиції з українськими не збігаються". За його словами, в американській традиції козакам найбільше відповідають ковбої.

Разом з тим він звернув увагу на "одну загальну хворобу" усіх козацтв всіх країн, а саме: надмірне захоплення зовнішнім блиском, зовнішніми ефектами - "ялинкові прикраси, амулети, аксельбанти, ордена, лампаси, всі неймовірні військові звання. А якщо знадобитися воювати - куди дівати ці іграшки?" - сказав він.

У свою чергу, голова Союзу ветеранів і працівників силових структур України "Звитяга" Олександр Сопов сказав "Обозревателю", що також вважає недоречним зводити Трампа в чин козака. "Я не проти зробити Трампа козаком, але, на жаль, козацькі нагороди і у нас, і в Росії сприймаються як фейкові, тому таке нагородження може мати зворотний ефект", - визнав він. За словами Сопова, прекрасною альтернативою козацької нагороди є нагорода громадська. "Трампа можна було б нагородити "від народу України за його копітку працю..." - і так далі. Це можна зробити через посольство", - запропонував він.

У той же час і Михайлов, і Сопов визнали: факт присвоєння Трампу звання російського козака, а пізніше - факт позбавлення цього звання - "звичайний піар-хід". "Цікаво, чи сам Трамп знав, що він став російським козаком?" - жартома, зауважив Сопов.

Як відомо, в листопаді 2016 року петербурзькі козаки з "Ірбіс" взяли Дональда Трампа в ряди своєї громади. Пізніше вони позбавили главу Білого дому цього звання - нібито за ескалацію напруги між США і Росією.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...