Оце так: На Рівненщині водія оштрафували за те, що в'їхав у яму (відео)

"Копи" пояснюють - раз потрапив в яму, значить, не стежив за дорогою і не обрав безпечної швидкості.
Поліція Рівненської області оштрафувала за порушення правил дорожнього руху водія, бо той в'їхав у вибоїну і пошкодив собі колесо. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Як розповів сам водій Юрій Гриневич, тільки з початку зими він вже втратив на трасі Рівне-Сарни 4 колеса. Цього разу розлючений водій вирішив міняти колесо за рахунок облавтодору і викликав поліцейських, щоб зафіксувати пошкодження.

Процедура оформлення зайняла кілька годин: копи вислухали водія і виміряли глибину ями. А потім склали протокол на самого водія і забрали у нього права. Пояснюють - раз потрапив в яму, значить, не стежив за дорогою і не обрав безпечної швидкості.

"Яму видно було, дорога була достатньо освітлена, тоді не було дощу, це не був вечір. Треба враховувати, що автомобіль - це джерело підвищеної небезпеки. Це могла бути не яма, це могла бути дитина, яка раптово вибігла на дорогу, собака", - розповіла прес-секретар Патрульній поліції Рівне Оксана Юрченко-Погореляк.

Втім, юристи з такими висновками не згодні. Кажуть, фактів, які б доводили вину водія, немає і запевняють - відповідати за ДТП повинні дорожники, бо стан дороги неналежний. У поліції ж кажуть, зафіксували і їх порушення.

"Ми направили всі запити, встановлюється винна посадова особа, яке це допустило, і на цю особу буде складено адмінпротокол", - говорить представник поліції.

Зате самі шляховики кажуть, що за цю ділянку відповідає підрядник, йому вже направили матеріали поліції. Водієві співчувають, але зараз ями утворюються як гриби після дощу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...