Оце так: Росіянин потрапив за грати ... через плакат українського художника (фото)

Причиною арешту став плакат українського художника Андрія Єрмоленка проти чемпіонату світу.

Петроградський суд Петербурга (Росія) відправив під арешт активіста, що пікетував чемпіонат світу з футболу. Стилізований під череп кубок не входить в список узгодженої атрибутики, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Як повідомив Єгор Єкимов, о пів на другу 15 липня його доставили в Петроградський районний суд. Через дві години його визнали винним у порушенні порядку проведення публічного заходу (частина 2 стаття 20.2 КпАП РФ). На громадський порядок Єкимов зазіхнув напередодні, коли заклеїв рот і став поряд зі стадіоном у Петербурзі з плакатом українського художника Андрія Єрмоленка.

«Поодиноке пікетування не потребує узгодження, але в дні футбольної першості на нього накладено табу. Бентежити іноземних гостей не пов'язаними зі спортом темами заборонено президентським указом. Стилізований під череп чемпіонський кубок визнали дискредитацією авторитету Росії», - уточнюють місцеві ЗМІ.

Спробу зашкодити репутації Росії і ігнорування встановлених порядків суд оцінив, незважаючи на важке захворювання активіста, в п'ять діб адміністративного арешту. Ночівлю у відділі поліції зарахували в рахунок покарання і відправили активіста до спецприймальника. Крамольний плакат йому не повернули.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...