Оце так: Водія зі Сміли намагалися оштрафувати за аварію на бездоріжжі

Бездоріжжя у Смілі починається на самому в'їзді, а закінчується на виїзді - жартують місцеві водії. Але минулої суботи Дмитру було не до жартів. Потрапивши у невелику яму, чоловік позбувся одразу двох коліс на автомобілі.
У Смілі на Черкащині поліція ледь не оштрафувала водія, який став жертвою бездоріжжя.

Пробивши два колеса у дорожній ямі, чоловік викликав правоохоронців, щоб ті зафіксували подію, адже мав намір згодом подати в суд на місцевих комунальників. Та натомість його самого звинуватили у порушенні правил дорожнього руху, - розповів журналіст Подробности-ТВ Станіслав Кухарчук, передають Патріоти України.

"Бездоріжжя у Смілі починається на самому в'їзді, а закінчується на виїзді - жартують місцеві водії. Але минулої суботи Дмитру було не до жартів. Потрапивши у невелику яму, чоловік позбувся одразу двох коліс на автомобілі.

"Їхав спокійно, нікуди не поспішаючи. Була калюжа і в калюжі була канава така, що я розрубав два скати". На місце події Дмитро одразу викликав поліцію, адже мав намір згодом подати позов на смілянських шляховиків. Та приїзд правоохоронців поховав всі його надії на відшкодування збитків. Відібравши у водія заяву, поліцейські наголосили: мають скласти протокол про порушення Дмитром правил дорожнього руху - із мінімальним штрафом у 340 гривень.

"Ви мали предугадати цю ситуацію, предусмотрєть, говорять, що ви повинні були загальмувати і уникнути зіткнення з цією ямою. Ви самі бачити, кудою об'їхати, тут скрізь ями", - говорить Дмитро Кисіль, мешканець Сміли.

Аби уникнути штрафу за порушення правил - Дмитро письмово відмовився від своєї заяви. Це автостанція, на якій чоловік вже після зустрічі із поліцією, міняв гуму на своєму автомобілі. Робітники кажуть: на місці Дмитра - може опинитися будь-хто.

"Маленька ямка, я ж говорю, просто що рєзкий обрив, гостра яма. Швидкість 20-30 км і готово". А от у смілянському відділі поліції кажуть: за правилами дорожнього руху, водій мав переконатися та передбачити аварійну ситуацію і бути обачнішим. Щоправда, його винуватість - може визначити тільки суд. А от з письмовою відмовою Дмитро поспішив, впевнені поліцейські - протокол міг би стати зайвим доказом у подальшій судовій справі проти дорожників.

"Кінцеве рішення приймає суд. По друге - працівники поліції роз'яснили йому механізм, яким чином в подальшому, якщо у нього буде бажання, судитися і звертатися щодо відшкодуваня завданої матеріальної шкоди, він може звернутися до правоохоронних органів", - говорить Сергій Власенко, начальник Смілянського відділу поліції.

В поліції запевнили, якщо чоловік все таки захоче подати цивільний позов на шляховиків - нададуть йому усі підтверджувальні документи. Втім, сам Дмитро ще не впевнений, чи схоче судитися. Тим часом смілянська мерія вже анонсує ремонт міських доріг, принаймні - у центральній частині Сміли."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...