Ожиріння, діабет і рак: Супрун розповіла про страшні наслідки сидячої роботи

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун назвала сидячий спосіб життя такою же шкідливою звичкою, як і куріння. А також дала кілька порад про те, що робити, якщо немає часу на тренування.

"Від зупинки до офісного стільця, від перекусу за столом на роботі до зручного дивана ввечері вдома - це популярний "маршрут" багатьох. Сидячий спосіб життя - така ж шкідлива звичка, як і куріння", - пише Супрун у себе в Facebook, передають Патріоти України.

Чиновник відзначає, що тривале сидіння і відсутність активності пов'язані з підвищенням ризику розвитку і загострення серцево-судинних захворювань, ожиріння, проблем з опорно-руховим апаратом, діабету 2-го типу і навіть деяких видів раку. Крім того, малорухливий спосіб життя є причиною 9% випадків передчасної смерті.

Тому якщо немає часу на заняття спортом, уникнути цих негативних наслідків допоможуть наступні поради:

  • Змініть звичний маршрут. Так, прогулюйтеся пішки частину шляху. Наприклад, ви можете вийти раніше на пару зупинок або припаркувати машину трохи далі від офісу;
  • Вставайте кожні 30 хвилин з-за столу, не чекаючи, що у вас виникне дискомфорт, біль в спині або м'язовий спазм. Вставши, потягніться і зробіть фізкульт-перерву.
  • Сидячи, не перевантажуйте хребет сильними нахилами вперед або назад. Оптимальна позиція - екран на рівні очей, обидві ноги стоять на підлозі, грудна клітка відкрита. І не кладіть ногу на ногу - це порушує кровообіг.
  • Якщо пишете або друкуєте, тримайте передпліччя на столі.
  • Використовуйте кожну можливість для додаткової активності. Наприклад, розмовляючи по телефону, пройдіться по сходах, ходіть пішки по ескалатору і ін.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...