Палатка згоріла за 40 секунд: Стали відомі подробиці страшної пожежі на "Широкому лані" (відео)

На полігоні Широкий Лан на Миколаївщині вночі загорівся один з наметів, в яких жили бійці 92-ї бригади ЗСУ.

Внаслідок цього загинув один військовослужбовець, ще семеро отримали опіки, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Старший солдат Велі Шагалієв прокинувся від криків, що горить намет, і коли відкрив очі - полум'я вже було всюди. Він каже, що встиг схопити тільки свій спальний мішок. «Я прокинувся від криків, що ми горимо, і потім побачив, як горить товариш по службі. Намет згорів десь за 40 секунд - хвилину від сили. Все згоріло: особисті речі, документи», - розповів він. За його словами, загинув 21-річний боєць, який спав далі всіх від входу і просто не встиг вибігти.
Один з обпалених зараз знаходиться в Одесі в опіковому центрі в тяжкому стані, у шістьох травми легкі - вони в Миколаївському військовому госпіталі. «Загальний стан військовослужбовців задовільний, надається кваліфікована медична допомога. Верхня частина тіла обгоріла: шия, обличчя», - розповів заступник начальника Миколаївського військового госпіталю Григорій Володько.

За попередніми даними, намет спалахнув через буржуйки, якою обігрівалися військові. За нею повинен стежити черговий опалювач, який, мабуть, відволікся і вона згасла. Щоб швидко розпалити її, солдат взяв легкозаймисту речовину, яку категорично заборонено використовувати в наметах. Винуватець пожежі сам отримав опіки.

На полігон Широкий Лан виїхав керівник сухопутних військ. На питання, чому українська армія досі обігріває намети небезпечними буржуйками, він пояснив, що цим пічкам шукають альтернативу. «Згорілий намет вже прибрали. Бійців розселили в інші і видали новий одяг. Тепер їм треба відновлювати всі документи і телефони, що згоріли», - додав командувач Сухопутних військ України Сергій Попко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...