Палестина спростувала заяви свого дипломата про "російський Крим"

Палестинська дипломатична служба та посол Палестини у Москві спростували опубліковані у середу заяви посла про нібито визнання Палестиною псевдореферендуму в Криму, який став приводом для його анексії Росією.

Повідомлення про це поширило палестинське національне агентство Wafa, передають Патріоти України.

"Посол Палестинської держави в Росії Абдель Хафіз Нофаль спростовує повідомлення про свої слова щодо Криму. Посол Нафаль стверджує що не робив ніяких заяв щодо Криму, і такі заяви є недійсними, оскільки палестинська держава не втручається у справи інших держав" - йдеться у повідомленні.

У повідомленні не уточнюється, чи давав посол інтерв’ю російським "Известиям", що стало джерелом конфліктних заяв.

Як стало відомо, заяві посла у палестинському агентстві передувало з’ясування стосунків між Україною та Палестиною по дипломатичних каналах. В середу вдень в МЗС України був викликаний палестинський посол в Україні Мохаммед Аль-Ассад. Київ звернувся до нього з вимогою пояснити слова російського колеги.

"Посол Палестини в Україні підтвердив позицію палестинської сторони щодо територіальної цілісності України, включно з Автономною Республікою Крим", - заявили у МЗС за підсумками зустрічі.

Також за підсумками зустрічі палестинська сторона повідомила Київ про публікацію "спростування". Примітно, що у цьому "спростуванні" немає уточнення про визнання Палестиною приналежності Криму до України. Також немає даних про те, чи вимагає Палестина видалити інтерв'ю із твердження, я.

Як повідомлялося, в середу в російському виданні "Известия" було опубліковане інтерв’ю посла Палестини в РФ, у якому він не виключив офіційного визнання тимчасово окупованого Криму територією Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...