Папа Франциск згадав Україну у Великодній промові

З нагоди католицького Великодня Папа Римський Франциск звернувся до пастви з традиційним посланням і благословенням Urbi et Orbi ("Місту і Світу"), назвавши Великдень "святом нашого спасіння і Божої любові до нас".

Про це повідомляє "Радіо Ватикану", передають Патріоти України.

Вийшовши опівдні на балкон собору Святого Петра у Ватикані, прикрашеного квітами з нагоди Великодня, понтифік оголосив благу звістку про воскресіння Христа десяткам тисяч вірян, що прийшли на площу. У своєму посланні Папа Римський порівняв сина Божого з зерном, що впало в землю, яке зуміло прорости і принести у світ, що страждає від несправедливості і насильства, надію та гідність.

"Сьогодні ми просимо плодів миру для всієї землі, починаючи любимої Сирії, що страждає, чиє населення виснажене війною, якій не видно кінця. Світло Воскреслого Христа нехай осяє розум тих, що несуть відповідальність всіх політиків і військових, щоб, нарешті, припинилося винищення, поважалися права людини і був забезпечений доступ до допомоги, якої терміново потребують наші брати і сестри", – сказав понтифік.

Папа Римський помолився і за інші країни Близького Сходу та Африки, особливо за Південний Судан, за народ Венесуели і примирення на Святій Землі. "Плодів миру ми просимо для України, щоб кроки на шляху до порозуміння ставали міцнішими і спрощувалися гуманітарні ініціативи, яких потребує населення", – заявив Франциск.

На завершення пасхального послання він відпустив гріхи присутніх на площі Святого Петра і всім тим, хто дивився пасхальну месу по телевізору, слухав по радіо або стежив за святковими богослужіннями в інтернеті.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...