Парашутистки з 19 країн на Харківщині встановили новий світовий рекорд (відео)

Світовий рекорд з парашутного спорту серед жінок під час міжнародного проекту Women on Wings встановили на аеродромі Коротич під Харковом.

Як повідомили в Харківському аероклубі імені Валентини Гризодубової, 57 жінок-скайдайверів за півтори хвилини у вільному падінні зібралися в більшу фігуру, а потім двічі її перебудували в повітрі, передають Патріоти України.

Таким чином 57 парашутисток показали три фігури (світовий рекорд отримав назву 57-way - 3 points). "Міжнародна колегія суддів підтвердила встановлення рекорду світу в категорії Великі формації з перестроюванням серед жінок", - йдеться в повідомленні.
В аероклубі відзначили, що спортсменки відділилися від двох літаків Ан-28 і Л-410 на висоті більше 5000 метрів, швидкість на викидання досягала близько 170 км/год.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...