Парубій показав таємні ходи під Верховною Радою і найбезпечніший кабінет (відео)

Під час надзвичайної ситуації у центрі столиці і урядовці, і народні депутати України мають змогу безпечно залишити урядовий квартал.
Андрій Парубій

Уперше журналістам розповіли і навіть трохи показали підземні переходи під Верховною Радою України. Натомість про підземелля адміністрації президента чи кабінету міністрів нічого не розказують - це ще великий секрет, - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Підземелля Верховної Ради. З комітету на Грушевського показують довжелезний переход до будівлі самого парламенту. Широкий прохід, охорона, освітлення, якісь відгалуження, ліфти. Журналістам радять ці місця краще не знімати.

Журналісти помітили, 31 серпня позаминулого року, коли під Верховною Радою підірвали гранату і загинуло 4 нацгвардійців, багато з депутатів з будівлі не вийшли. За лічені хвилини вони вже були далеко від центру столиці. Голова Верховної Ради Андрій Парубій підтверджує: підземних виходів є кілька.

У самій залі Верховної Ради заходи безпеки Парубій навіть послабив, тепер хвірточки на трибуну уже не замикаються. Раптом що, головне зв’язок. У президії навіть не треба набирати номер, це ж довго, просто натискаєш потрібну кнопку.

Парубій погоджується показати найзахищеніше місце у всій Верховній Раді - власний кабінет. Саме тут у 2014 році під час російської агресії збиралося керівництво держави. Звідси йшли у війська та у спецпідрозділи накази.

За роки незалежності інтер’єр кабінету голови Верховної Ради майже не змінився. Єдине, з’явилися нові картини - військова тематика і гроші. Наші. гривні, яким вже сто років. А ще шабля, теж справжня, козацька. Певно, щоб ніхто на гривні не задивлявся.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...