Патрульна поліція оскандалилася надмірним застосуванням сили проти жінки на Хрещатику, - ЗМІ

Адвокат Євгенія Вакуленко звинуватила патрульних поліцейських у невиправданому застосуванні до себе сили. Жінка твердить, що копи схопили її, коли вона йшла з парковки додому та звинуватили в порушенні ПДР.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"Коли я виходила з машини, вони заїжджали. Йду собі, вони біжать до мене з криками: перехоплюй, хапай, ви порушили! Кажуть, що я переїхала через подвійну. Як я переїхала? Ви впевнені, у вас є запис? Як ви розмовляєте з органами влади!", - переповіла сутичку з поліцейськими Вакуленко. Після спілкування з копами на парковці в неї діагностували перелом ліктя. Адвокат тепер має на руках документи діаметрально протилежного змісту: у протоколі вказано, що вона перебувала за кермом напідпитку, а про перетин подвійної смуги вже не йдеться, а в довідці з лікарні засвідчується, що алкоголю у крові жінки не було.

Проблеми з поліцією мав і В’ячеслав, авто якого коп побив табельною зброєю. Заміна лобового скла коштувала чоловікові 12 тисяч гривень, пошкодження на кузові ще тільки належить ремонтувати. Водій має зйомку відео реєстратором тих подій на Хрещатику – поліцейський б’є у скло та направляє на пасажира пістолет. "Дружина досі в жасі від цього, п’є таблетки. Потім він говорив, що я наїхав йому на ногу. Я очікував від нього адекватної поведінки", - розповів В’ячеслав. Саме той патрульний уже має три кримінальні провадження про перевищення повноважень, натомість у поліції дії свого співробітника визнали правомірними.

Щодо зламаного ліктя Євгенії у поліції теж проводять розслідування, але відео з нагрудних камер поліцейських не оприлюднюють. Представник правоохоронної служби запевняє, що нікого не покриває, але достовірної інформації про винуватців конфлікту в нього немає. Натомість колишній міліціонер Максим Борисов каже, що без жодних експертиз видно неадекватну поведінку копів. "Куріння в неналежному місці не тягне за собою застосування вогнепальної зброї по цій людині. І порушення правил дорожнього руху також не тягне використання спецзасобів відносно людини. Якщо людина чинить опір, не виконує наказів поліції, поліція має право застосувати силу, спецзасоби, але тільки співмірно до тих обставин", - пояснив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...