"Пацани, це не громадянська війна, я сплю спокійно": Ветеран АТО розповів про бойові дії на Донбасі влітку 2014-го

ЗСУ могли встановити повний контроль над Донбасом ще у вересні 2014 року, якби Росія не прислала місцевим бойовикам підкріплення у вигляді регулярних військ.

Про це розповів учасник бойових дій Євген Дикий, передають Патріоти України.

"Коли в червні ми взяли Щастя - там вся місцева "еленерія" була з місцевого криміналітету. При них були окремі російські інструктори, наприклад, підривник, який повинен був підірвати міст через Сіверський Донець. Цей кадровий росіянин зрозумів обстановку і втік, причому залишив машину з усіма документами. Але тоді ще це були інструктори-радники і куратори при місцевому криміналітеті. Тому боєздатність цих формувань була фактично нульовою.

У липні була зовсім інша картина. Ще не було російських "регулярів", але почала зростати кількість "відпускників". У якийсь момент кількість "кураторів" та "інструкторів" перевищила кількість місцевого "м'яса". На одного місцевого припадало два відряджених з Росії.

Наш командир розвідки з позивним "Берет" відповідав за перший огляд трупів, збір документів. У нього час від часу були такі настрої - "У своїх стріляємо, хоча і треба, але ..." Якось ми взяли Вергунці і Червоний Яр... Ми там "замочили" близько 30 "еленерівців". І ось - йде "Берет", виконує свою роботу і повертається з великою пачкою російських паспортів та військових квитків. Він кидає документи на стіл і каже: "Пацани, це не громадянська війна, я сплю спокійно"", - розповів Євген Дикий.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...