Пацієнти мають вимагати відповідну якість: "В Україні рекордно зросла зарплатня лікарів", - Супрун

Перший позитивний результат медичної реформи - рекордне підвищення зарплати медикам.

Як передають Патріоти України, на своїй сторінці у Facebook виконуюча обов'язки глави МОЗ Уляна Супрун написала про те, що зарплату до 16 тисяч гривень підвищили тим лікарям, які уклали договори з Національною службою здоров'я.

Відзначається, що мова йде тільки про оклад - в реальності заробітна плата буде вище.

За словами Супрун, тільки в минулому місяці на обслуговування пацієнтів в 161 медустанові було виділено близько 255 млн гривень. «Для лікарів таких установ це означає, що вони вже можуть претендувати на високі зарплати. Адже заклади автономізовані, а, отже, можуть самі формувати розмір зарплат - сума більше не прив'язана до тарифної сітки», - написала Супрун.
У той же час вона підкреслила, що зарплата медиків буде встановлюватися колективом, і загальна сума також буде залежати і від кількості декларацій, і від своєчасного виявлення серйозних недуг і інших чинників.
«У Селидовому Донецької області сімейний лікар, який підписав 1800 декларацій, отримав в липні після оподаткування 10 504 грн. У червні було 5450 грн. У місті Балта Одеської області лікар підписала 1795 декларацій, отримала в липні після оподаткування 16 011 грн. У червні її дохід становив усього 5834 грн», - розповіла Супрун.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...