Перед тим як перейти до оборони, треба якомога більше загарбати: Представник РФ у ООН розповів про особливості війни, до якої готується його держава

Заступник глави департаменту МЗС РФ із питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями Андрій Бєлоусов заявив, що, виходячи з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), Вашингтон готує війну.

Таку думку Бєлоусов висловив у п'ятницю після того, як комітет ООН проголосував проти винесення на розгляд російської резолюції на підтримку ДРСМД, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Після голосування слово взяв представник США Роберт Вуд, щоб знову звинуватити Росію в порушенні договору. "Протягом останніх п'яти років США намагалися вплинути на Росію з приводу порушення нею ДРСМД, - сказав він. - Нещодавно вони зізналися у виробництві ракет наземного базування, але стверджують, що не порушують встановлених ДРСМД лімітів".

Дипломат зробив висновок, що в такій ситуації США більше не могли проявляти терпіння.

У відповідь Бєлоусов зауважив, що Москва не останні п'ять років, а з 2000 року пред'являє Вашингтону претензії щодо виконання умов договору. "Нещодавно на засіданні (комітету) Сполучені Штати заявили, що Росія готується до війни, - продовжив він. - Так, Росія готується до війни. Ми готуємося захищати нашу батьківщину, нашу територіальну цілісність, наші принципи, наші цінності, наших людей - ми готуємося до такої війни".

"Але у нас є серйозна відмінність від Сполучених штатів Америки, - звернув увагу дипломат, - і в лінгвістичному плані ця відмінність полягає лише в одному слові. Російська Федерація готується "до війни", а Сполучені Штати готують "війну".

Інакше навіщо Сполученим Штатам виходити з договору, нарощувати ядерний потенціал, приймати нову ядерну доктрину, яка знижує рівень (небезпеки для можливого) ??застосування ядерної зброї? Ось це питання для всіх нас", - звернувся російський дипломат до колег в ООН.

Нагадаємо, профільний комітет Генасамблеї ООН відмовився пропонувати для обговорення представлений Росією проект резолюції, яка закликає зберегти Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...