Перепона для суду: Фейгін допоможе позбавити прокремлівського пропагандиста-збоченця статуса біженця

Скандальний відеоблогер Анатолій Шарій найближчим часом може бути позбавлений статусу біженця, що був наданий йому в Литві.
Анатолій ШарійТаку думку "Обозревателю" висловив російський адвокат Марк Фейгін, передають Патріоти України.

Він повідомив про свій намір проінформувати міністерство внутрішніх справ Литви про кримінальну справу, відкриту на Шарія в Нідерландах - йому інкримінується зберігання дитячої порнографії і крадіжка. "Я оформив всі документи, і буду їх направляти, а далі вони (МВС Литви і поліція Нідерландів. - Ред.) вже нехай комунікуються і вирішують, чи припустимо йому мати статус біженця за наявності відкритого провадження", - зауважив адвокат.

У цьому контексті Фейгін розповів про те, що статус біженця в Литві надається на 3 роки. "Один раз йому вже продовжили. Наступного разу можуть просто не продовжити. Точної дати закінчення попереднього статусу я не знаю, оскільки ця інформація є не публічною, але за моєю інформацією його термін ось-ось повинен закінчитися", - додав він.

Фейгін нагадав про те, що в 2013 році сестра Шарія Олена Манченко, яка проживає в Нідерландах, подала на нього заяву в місцеву поліцію. "Специфіка голландського кримінального законодавства полягає в тому, що, якщо на тебе подано заяву, це і є кримінальна справа, і поки вона не закрита, вона має номер і діє".

"Факти перевірені, а далі все загальмувалося на 4 роки в зв'язку з тим, що Шарій зник. У нього немає постійного місця проживання, він уже не громадянин України, він має статус біженця в Литві, але проживає поза територією Литви. Як і де його шукати? Поліція Алкмару і інспектор, який веде цю справу, звісно, не збиралися оголошувати його в розшук, тому що для цього немає серйозних підстав. Якби він був вбивцею або терористом, це була б інша розмова. Але в даному випадку вони наполягають на його явці і допиті, чого він чомусь не хоче робити", - розказав адвокат.

Він додав: "Спочатку Шарій заперечував факт заяви, потім він заперечував факт того, що вона його сестра. Навіщо він це заперечує? Для чого? Виходячи з цього, можна зробити висновок, що ця людина в принципі бреше - і в першому, і в другому випадку, і так далі. Замість того щоб з'явитися і дати пояснення. Якщо справа закриється після проведеного допиту - тоді про що говорити? Але до моменту, поки він не з'явиться, ця справа буде", - підкреслив Фейгін.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...