"Перетворити Білорусь в яку-небудь Абхазію", - білоруський політолог про плани Кремля (відео)

Відносини Росії й Білорусі наразі розвиваються у напрямку остаточного поглинення останньої.

"Водночас про усунення Олександра Лукашенка - фізичне чи політичне - наразі не йдеться", - розповів незалежний білоруський політолог, керівник Центру політичного аналізу і прогнозів Павло Усов, передають Патріоти України.

"Кремль застосовує усі механізми, зокрема економічні, не для того щоб прибрати Лукашенко, а щоб зробити його повністю ручним і контрольованим, як це було в 90-ті рр. Щоб припинити усілякі його загравання з Заходом і перетворити Білорусь за рівнем політичної і економічної самостійності в якусь небудь Абхазію, наприклад", - зазначив він.

Своєю чергою, додав Усов, Лукашенко не бажає йти на конфронтацію з Росією, розуміючи, що "від Кремля можна очікувати чого завгодно".

"При тому, що політичної можливості протистояти Росії (у Лукашенка - ред.) немає жодної, з тієї простої причини, що за 24 роки Білорусь перетворена в економічний придаток Росії. А за умов відсутності економічної самостійності і причому, якщо говорити про те, що авторитарний режим в Білорусі не проєвропейський, а проросійський, то шукати якусь стратегію виходу з глухого кута просто не має сенсу. Тому що для цієї стратегії необхідна нова свідомість, новий президент, нове політичне керівництво", - наголосив експерт.

Водночас, поява влітку у соцмережах чуток про "інсульт" у Лукашенка чи про можливість усунення його Кремлем, як вважає Усов, є справою рук керівництва РФ, котре в такий спосіб збиралося психологічно натиснути на президента Білорусі під час його перемовин з Путіним у Сочі.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...