Перевірено експериментальним шляхом: Вчені назвали ідеальний тип жіночої фігури з точки зору здоров'я

Дослідження вчених зі США завершилося вердиктом про те, що жінки з фігурою «груша» є більш здоровими і захищеними від впливу небезпечних для організму чинників, ніж їх однолітки з фігурою «яблуко».

Ця думка грунтується на результатах експерименту, проведеного в стінах Каліфорнійського університету в Ріверсайді. Деталі цього дослідження опублікував журнал Frontiers in Immunology, передають Патріоти України.

Його автори експериментували з гризунами, які отримували їжу з високою концентрацією жирів. Вчені стежили за тим, які зміни в організмі тестових тварин відбувалися через постійний доступ до жирної їжі, приділяючи при цьому особливу увагу тому, яким чином здійснювалося відкладення жиру в товстіючу тварину.

Фахівці встановили, що на тлі жирної дієти у самців мишей знижувався рівень тестостерону, в той же час у самок подібних гормональних змін не відбувалося. Вчені вважають, що у випадку з самками вони зіткнулися з «захистом, заснованим на яєчниковому естрогені».
Як співвідносяться результати експерименту на мишах зі здоров'ям людини? На думку дослідників, отримані ними дані свідчать про те, що жінки більшою мірою захищені від негативних наслідків ожиріння, ніж чоловіки, оскільки у представниць прекрасної половини людства жир часто накопичується не в області талії і живота, а нижче, на сідницях і стегнах.

«У огрядних жінок виникають проблеми із зачаттям, але в цілому вони більш захищені, якщо жирові відкладення не накопичуються в області талії. При скупченні жиру на талії розвивається метаболічний синдром, несприйнятливість до інсуліну і діабет другого типу. У чоловіків з подібним типом ожиріння відзначаються низьке лібідо, дефіцит енергії і зменшення м'язової сили», - розповіли автори роботи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...