Перевищила повноваження? - У Румунії звільнили легендарного антикорупційного прокурора

Коли Лаура Ковеші очолювала Національне антикорупційне управління, 90% обвинувачених в корупції отримали кримінальне покарання.

Лаура Кодруца Ковеші

Румунський президент Клаус Йоханісс підписав указ про відкликання з посади легендарного антикорупційного прокурора Лаури Кодруци Ковеші, передають Патріоти України з посиланням на румунські ЗМІ.
Раніше це рішення по голові Національного антикорупційного управління прийняв Конституційний суд країни.
Як повідомляє прес-служба президента, Румунія "не може відступити від статусу країни, де дотримується закон і верховенство Конституції". У президента заявили, що боротьба з корупцією "ні в якому разі не може послаблюватися або блокуватися", і жодна з антикорупційних установ "не повинна піддаватися тиску".
Її звільнення, відзначають ЗМІ, домагався глава Мін'юсту країни Тудорел Тоадер, який вважав, що Ковеші "перевищує повноваження", що нібито підриває авторитет влади.
Ковеші була призначена на посаду за президентства Траяна Бесеску більше п'яти років тому. Після цього її роботу ЗМІ називали "безкомпромісною" до корупціонерів серед міністрів, суддів, депутатів та інших чиновників високого рангу, а також бізнесменів і медіамагнатів. Більш того, в якийсь момент Ковеші санкціонувала розслідування проти брата Бесеску, який пізніше був засуджений за корупцію.

За даними опитування від INSCOP, на 2015 рік 60% румунів довіряли Управлінню під керівництвом Ковеші.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...