Перша кров: У мережі пригадали українського патріота, загиблого в 2014 році на мітингу в Донецьку (фото)

13 березня 2014 року після мітингу за єдність України, який пройшов на центральній площі Леніна в Донецьку, проросійські провокатори вбили Дмитра Чернявського.

Дмитро Чернявський"В кінці, коли основна частина активістів покинула площу, був спровокований конфлікт, який переріс у масову бійку. Міліція діяла вміло і злагоджено", - заявив тодішній керівник Головного управління МВС в Донецькій області Костянтин Пожидаєв, передають Патріоти України.

Тим не менш, очевидці кажуть, що співробітники міліції не наважилися перешкоджати нападу на проукраїнських активістів. Дмитро Чернявський був поранений ножем. Закривавлений, він помер у машині "швидкої" допомоги.

У 2015 році молодий чоловік удостоєний звання Герой України посмертно. У рідному Бахмуті на честь українського патріота перейменували одну з міських вулиць. Ім'я героя носить одна з шкіл.

За озвученою інформацією, Дмитро став не єдиною жертвою в той страшний день. "В той вечір разом із Чернявським загинули ще як мінімум двоє українських патріотів. Але їх батьки боялись розголосу, побоюючись за свої життя і здоров'я. Безліч учасників самооборони отримали важкі поранення. Через кілька днів після мітингу донецька міліція злила відомі їм адреси проукраїнських активістів титушкам, а потім і подала їх у розшук. Багатьом з нас довелося спішно покинути рідне місто вже в березні 2014-го", - повідомив донецький журналіст Артем Фурманюк.

Антон Геращенко заявив, що Дмитра Чернявського вбив Віталій Кикоть – уродженець Донецька. Разом з ним у зв'язку з подіями у Донецьку 13 березня 2014 року поліція розшукує близько двох десятків людей. Реального покарання за побиття і вбивства людей так ніхто і не поніс.

У мережі показали фото могили першого вбитого патріота за український Донбас. Відповідний знімок опублікований на сторінці Володимира Шередеги Facebook.

"Це могила Дмитра Чернявського. Він - перший загинув на цій війні. На нашій війні. Першого нашого військового росіяни вб'ють вже через кілька днів в Криму в день "референдуму". Але Дмитро - перший в цілому. Він загинув рівно чотири роки тому на площі в Донецьку від ножових поранень, намагаючись перешкодити ввезеними з Ростова найманцям вирішити цю криваву війну. Про нього трохи згадують. Але ось сьогодні згадали. В окупованому Донецьку до могили Дмитра хтось приніс свіжі квіти. Згадаємо і ми", - йдеться у підписі до фото.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...