Перший віце-спікер українського парламенту пропонує в якості миротворців на Донбас відправляти жінок

Геращенко закликала членів Парламентської асамблеї НАТО підтримати ініціативу України щодо миротворчої місії на Донбасі, та участь в ній значної кількості жінок.

Ірина Геращенко

У складі майбутньої миротворчої місії на Донбасі має бути значний відсоток жінок. З такою пропозицією виступила перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко в ході дискусії на тему "Жінки. Світ. Безпека" в рамках Парламентської асамблеї НАТО, передають Патріоти України.

"Традиційно ці дебати збирають велику аудиторію на Асамблеї. Користуючись присутністю великої кількості делегацій, розповіла про участь українок в мирних процесах, про роль жінок-військових і цивільних для відновлення територіальної цілісності і суверенітету України", – написала вона за підсумками засідання в Facebook.

За словами Геращенко, українські жінки платять найвищу і найстрашну ціну за російську агресію. Зокрема, в країні налічується понад 1500 вдів, більше 2250 матерів, які втратили синів.

"Розповіла про юних медсестер і жінок-солдатів, вбитих російськими найманцями, про жінок, які залишаються заручниками на окупованому Донбасі – за проукраїнську позицію. Наголосила, що Донбас і особливо Крим залишаються закритими для моніторингових місій, ми не можемо в повній мірі фіксувати всі порушення прав людини там, в тому числі сексуальні злочини. Закликала підтримати ініціативу України щодо миротворчої місії на Донбасі, й було б добре, аби в миротворчій місії жінки складали значний відсоток", – додала вона.

Геращенко уточнила, що українська делегація обмінялася зі спеціальним представником Генсека НАТО Клер Хатчінсон думками щодо активізації ролі жінок в миротворчих процесах.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...