Під АП відбулися зіткнення Нацкорпусу і поліції (фото, відео)

За даними МВС України, в результаті зіткнення постраждали двоє поліцейських і нацгвардієць. Одного міліціонера з хімічним опіком очей госпіталізували, решті медична допомога була надана на місці.

У Києві в суботу, 9 березня, під Адміністрацією президента відбулися зіткнення між поліцейськими та представниками Нацкорпусу, які влаштували протестну акцію у зв'язку з корупційним скандалом в оборонній сфері України. Активісти зібралися на Майдані незалежності і "кількатисячної колоною прийшли на вул. Банкову", повідомляють на сторінці "Національний корпус Київщина" у Facebook, передають Патріоти України.

Там же оприлюднені вимоги учасників акції:

  • Взяти під варту і заарештувати рахунки та майно першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, учасників схеми — Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогоза, керівництва ДК "Укроборонпром", а також директорів всіх державних підприємств, які були учасниками схеми.
  • Призначити всім винним в розкраданні оборонного бюджету максимальні терміни позбавлення волі з конфіскацією належного їм майна.
  • Оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов'язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету, в частині, яка не відноситься до інформації з обмеженим доступом.
  • Генеральному прокурору щотижня звітувати про стан розслідування кримінальних проваджень, пов'язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету.

"Ми йдемо до президента, щоб донести йому просту річ — Свинарчуки, які грабують країну, повинні сидіти за ґратами", — заявили учасники протесту.

У відділі комунікації поліції Києва поінформували, що біля АП учасники акції "намагалися клеїти наклейки на шоломи поліцейських, застосували піротехніку і спробували прорвати кордон правоохоронців".

У свою чергу в Нацкорпусі зробили заяву про те, що під час акції проти натовпу був застосований сльозогінний газ.

За даними МВС України, в результаті зіткнення постраждали двоє поліцейських і нацгвардієць. Одного міліціонера з хімічним опіком очей госпіталізували, решті медична допомога була надана на місці.

Після нетривалих переговорів протестувальники почали залишати територію біля АП. Голова партії Андрій Білецький закликав усіх охочих їхати в Черкаси, де о 18:00 має виступати президент Петро Порошенко.

"Національний корпус на чолі з лідером Андрієм Білецьким відправляється в Черкаси на зустріч із Порошенком. Президент не захотів спілкуватися з нами на Банковій і втік до Черкас. Що ж, тоді ми їдемо до нього, щоб отримати чітку відповідь, коли посадять мародерів-Свинарчуків, які грабують країну", — написали організатори акції в Facebook.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...