Під час атаки у Сирії росіяни "полювали" на британський підводний човен, - ЗМІ

Під час ракетного удару по Сирії, які завдали США, Великобританія та Франція, російські військові кораблі, літаки та підводні човни заблокували британську субмарину класу Astute з ракетами у Середземному морі.

Як пише The Sunday Times, підводний човен провів кілька днів, намагаючись уникнути виявлення в напруженому та небезпечному змаганні. Загалом на нього полювали два російські фрегати і літак проти підводних човнів, передають Патріоти України.

Також у "полюванні" взяли участь два підводні човни, що отримали назву "Чорна діра" у західних військово-морських експертів, оскільки вони доволі тихі, через що їх важко виявити. До цього вони базувалися у порту сирійського міста Тартус, однак незадовго до атаки покинули порт. Російські підводні човни класу "Кіло" оснащені торпедами та протикорабельними ракетами.

На допомогу британській субмарині прийшов американський літак Boeing P-8 Poseidon, який відстежував російські кораблі та літаки.

Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...