Під час інциденту з тараном буксира, що належить ВМСУ, російська сторона заважала іншим кораблям надати йому допомогу

Російські кораблі провокували судна Військово-морських сил України на відкриття вогню, зазначив представник президента України у Криму.

Під час інциденту з тараном буксира, що належить Військово-морським силам (ВМС) України, російська сторона заважала іншим українським кораблям надати буксиру допомогу. Про це повідомив у Facebook представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, передають Патріоти України.

"Щодо подій у Керченській протоці – те, що можна казати наразі. Росіянами не просто було здіснено таран буксира ВМС, що призвело до втрати ним частини керованості, але й здійснено блокування всіх кораблів групи з тим, щоб вони не могли надати допомогу буксиру", – написав він.

За словами представника президента у Криму, російська сторона провокувала кораблі ВМС України на відкриття вогню.

"Наразі ситуацію не вичерпано. Є ризики, що звинувачення в якихось "порушеннях" із боку ВМС України ми почуємо не лише з російської пропаганди, але й від окремих посадовців. Бо ці події ставлять хрест на міфі про угоду 2003 року щодо Азова, як хоч у чомусь корисну для України", – зазначив Бабін.

Сьогодні представники ВМС України повідомили, що російський прикордонний сторожовий корабель (ПСКР) "Дон" протаранив український рейдовий буксир "Яни Капу". За даними джерела InfoResist у Міністерстві оборони України, "Дон" дістав значні пошкодження після тарана і бореться за живучість, прямуючи на базу. Буксир пливе далі.

У прикордонній службі ФСБ РФ заявили, що три українські кораблі на шляху до Керченської протоки "небезпечно маневрують" і не підкоряються "законним вимогам" російської влади.

Дії Росії щодо кораблів ВМС України Міністерство закордонних справ України назвало провокацією та агресією.

Побоюючись дій українських кораблів, Росія закрила прохід через Керченську протоку для цивільних суден. За даними ВМС України, російські вертольоти заходили на бойовий курс із націлюванням на українські кораблі, які очікують проходження через Керченську протоку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...