Під Кропивницьким злочинці розрили екскаваторами могильник радіоактивних відходів (відео)

Під Кропивницьким невідомі розрили могильник радіоактивних відходів, де було захоронено понад 1500 тонн радіоактивно забрудненого майна.

Як передають Патріоти України з посиланням на видання Гречка, невідомі екскаваторами розрили землю за межами населеного пункту в районі глиняного кар’єру Веселівське родовище та вивезли частину речей у невідомому напрямку. Наразі випромінення на території могильника перевищує допустиму норму в 10 разів (від 30 до 150 мкР/год).

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст.239(Забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля).

Радіоактивний ґрунт, метал та інші речі були заховані в могильнику майже 30 років тому. Їх вивезли після дезактивації з території ВГМ БУ-2 тресту Кіровоградбуд та провулку Червонозорівський, що в обласному центрі.

За інформацією Гречки, причина забруднення - лампи з вмістом Цезію – 137, що використовуються для гамма-дефектоскопії залізобетонних виробів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...