Під Києвом зняли на відео потужний смерч

За словами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, смерчі є досить рідкісним і непрогнозованим для Києва явищем.

У Києві житель Новобіличів зняв на відео незвичайне для столиці погодне явище - смерч, який був помічений над Святошинськими ставками на річці Нивка, передають Патріоти України.

"Я фарбував стіни в квартирі і милувався видом з вікна. Мало не впав, коли побачив вдалині над озерами смерчі. Їх було всього три. Всі три не встиг зняти, так як два розчинилися в озері, але один вдалося зняти на відео. Цей смерч був найбільший. Він значно вище наших будинків", - розповів очевидець.

За словами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, смерчі є досить рідкісним і непрогнозованим для Києва явищем. "Для утворення смерчів потрібно кілька чинників: висока температура, дуже висока вологість повітря, насиченість атмосфери вологою і сприятливі синоптичні процеси. Вони виникають в тих місцях, де є цей комплекс сприятливих факторів ... При виникненні 100 подібних ситуацій, тільки в одному виникає таке явище. Тому прогнозувати його практично неможливо", - пояснив Кульбіда.

За його словами, смерчі щорічно спостерігаються в різних регіонах України, але у нас вони не такі масштабні і руйнівні, як в США. Хоча все одно становлять небезпеку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...