Під підозрою прокремлівські елементи: У Миколаєві зарізали вченого-дослідника Голодомору

У Миколаєві за дивних обставин був убитий вчений-історик зі світовим ім'ям, професор Миколаївського національного університету Микола Шитюк.

Микола Шитюк

Вбивство сталося 1 вересня. У квартирі по проспекту Центральному було знайдено тіло чоловіка з ножовими пораненнями, передають Патріоти України.
На місце події були викликані слідчо-оперативна група, експерти та кінологи. Пізніше з'ясувалося, що вбитий був викладачем університету. У Миколаївській облдержадміністрації підтвердили особу загиблого.
За інформацією журналістів Шитюк був знайдений убитим на зйомній квартирі, яку сам і орендував на кілька годин. Чоловіка вдарили ножем в спину, а тіло виявила власниця приміщення.
В області не виключають, що жорстоке вбивство було пов'язане з науковими дослідженнями професора. Історик Шитюк вивчав в тому числі архівні матеріали про злочини тоталітарного режиму, розвінчував пропагандистські міфи радянських істориків. «З огляду на внесок Шитюка в розвінчання міфів радянської імперії, я б не відкидав версію з російським слідом», - заявив керівник області Олексій Савченко.

Шитюк відомий як автор робіт про масові репресії проти населення півдня України. Вчений входив в редакційно-видавничу групу «Реабілітовані історією», на підставі архівних документів вивчав тему голодомору в Україні. За участю Шитюка з'явилися дослідження «Голод-геноцид 1932-1933 рр. на території Миколаївщини: погляди істориків, очевидців, архівні матеріали» і «Національна книга пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Миколаївська область».

Джерело: Новости-N
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...