Під прикриттям НАТО: "Цілком реально, що Україні доведеться воювати за Крим", - Умеров

Рівно п’ять років тому, 16 березня 2014 року, під дулами автоматів окупаційних російських військ, у Криму провели так званий «референдум» про приєднання півострова до Росії. Цей захід грубо порушив і Конституцію України, і норми міжнародного права.

Коли відбувалася анексія, українська армія була у жахливому стані і не могла дати гідну відсіч ворогу, зауважив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Зараз ситуація кардинально змінилася, тож якщо повернути півострів дипломатичним шляхом не вдасться, цілком реальний сценарій, що Україні під прикриттям НАТО доведеться воювати за Крим, наголосив він.

"В першу чергу Україна має говорити про цю проблему при кожній нагоді, щоб з перших шпальт ЗМІ і взагалі інформаційних потоків тема Криму не зникала. Коли анексовували Крим, Україна була у жахливому стані, армії практично не було, бюджету не було, влади не було. Навіть якщо Янукович втік, два-три міністри втекли, решта продовжували працювати або ж працювали їхні ставленики. Це був дуже складний період. - говорить Ільмі Умеров. - За 5 років вдалося багато чого зробити. В першу чергу з’явилася армія, якийсь тил у цих питаннях з’явився. Взяли курс на євроінтеграцію і на вступ до НАТО. Якщо те, що роблять на дипломатичному рівні, політичному, не вистачатиме Україні, то під прикриттям НАТО, можливо, ще й доведеться воювати за свою землю. Я раніше про це намагався не говорити, але останнім часом став говорити про це, як про цілком реальний варіант".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...