Під "прикриттям" ОБСЄ: Українські військові вказали на цинізм ворога на Донбасі

Починаючи з четверга, ситуація в околицях Красногорівки загострилася. Ворог почав використовувати все наявне озброєння, особливо активізувалися снайпери супротивників.

"Снайпер оце підходить близько, десь 400, 350, а як нахабний, то взагалі підлізе 200. Працюють щодня, змінюють тільки години і позиції", – розповідає військовослужбовець ЗСУ з позивним Ткач, передають Патріоти України.

Навпроти цієї ділянки фронту розташована окупована Старомихайлівка, звідти ворог і відкриває вогонь. На околиці селища місцеві мешканці не живуть, проте ворог вдається до маніпуляцій, щоб українські військові не стріляли у відповідь, коли ті відкривають вогонь з-за будинків. "Там ніхто не живе, але світло горить цілодобово. Ви ж розумієте, що вночі людина, коли відпочиває, світло вимикає, а там у кожній квартирі світло горить. Вмикають світло, прикриваються, що ми не будемо стріляти по жилих будинках", – розповідає Ткач.

Основний опорний пункт супротивника розташований в будівлі церкви, розповідають армійці. У своєму арсеналі бойовики мають й інші прийоми. "Ховаються, то за ОБСЄ, то за Червоний хрест, ми не працюємо. Але он сьогодні. Ви самі бачили, була подана інформація, що до них заїхало ОБСЄ, але це їм не завадило снайперами відпрацювати по нашій позиції", – розповідає військовослужбовець ЗСУ з позивним Дагон.

Бійці розповідають, коли міжнародні організації приїздять у селище, російські найманці на власних білих джипах, маскуючись під автівки місії ОБСЄ, підвозять до своїх позицій озброєння та боєкомплекти. "Ми спостерігали, як на завод заїжджали білі машини, білі два джипи, два дні підряд. Після того у них, напевно, з'явилися боєприпаси, міномети, бо до цього міномет взагалі не працював", – говорить армієць.

Ворожі міномети не мовчали і в п’ятницю. Вдарили по українських позиціях близько 14-ї години. Щоб вгамувати ворога військові дали відсіч.

Так агресивно терористи почали поводитися три дні тому. Тоді, 23 серпня, протитанковою керованою ракетою влучили у військову водовозку, від прямого влучання та зайнялася. У машині перебувало двоє бійців, один загинув на місці, іншого врятували армійці, які перебували на спостережному пункті. "Хлопці, як це помітили, побігли надавати першу домедичну допомогу, підбігали вони до машини і по них почали працювати снайпери, вони попадали, хвилин 5 не могли голову підняти", – каже армієць Олександр.

Евакуйовували пораненого бійця під шквальним ворожим вогнем. "Прорвалися, витягли одного трьохсотого, потім двохсотого. Надали першу домедичну допомогу і принесли його метрів 600-700 до місця евакуації", – розповідає Олександр.

Щоб група, яка евакуювала пораненого, змогла відійти без втрат, українські військові відкрили вогонь у відповідь. Пораненого бійця доправили до лікарні у Дніпрі, де надають всю необхідну медичну допомогу. Проте стан бійця тяжкий.

Джерело: 5 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...