Під видом електронних підручників у Києві планують закупити застарілі нетбуки

Департамент освіти КМДА має намір під виглядом електронних підручників закупити для київських школярів застарілі нетбуки.

Цей вид комп’ютерної техніки вже давно не випускають, і тим не менш в департаменті Фіданян за ці застарілі гаджети готові викласти понад 10 млн гривень. Більш того, в департаменті вже, мабуть, знають назву майбутнього постачальника, оскільки таку кількість нетбуків не знайти у всій Україні, – зазначають кореспонденти видання КиевВласть, передають Патріоти України.

Як стало відомо з оголошення електронної системи державних закупівель ProZorro переможець торгів повинен буде поставити в загальноосвітні навчальні заклади Києва 770 електронних підручників. Ще за двома лотами планується закупівля 7 моноблоків і 9 нетбуків.

Очікувана вартість закупівлі за трьома лотами становить 10 142 290 гривень. На закупівлю 770 електронних підручників планується витратити 9 999 990 гривень. Тобто один підручник обійдеться міськбюджету в 12987 гривень.

Примітним є той факт, що згідно з технічними умовами на гаджети, зазначені у тендерній документації, під виглядом електронних підручників департамент освіти має на увазі звичайні нетбуки. При цьому нетбуки, як вид комп’ютерної техніки, не випускається з 2013 року. Більш того, на думку опитаних кореспондентами видання представників великих постачальників комп’ютерів, звичайний планшет перевершує нетбук, як по швидкодії, так і по зручності.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...