Підходили до кордону і зупинялися: Турчинов розкрив несподівані деталі підготовки РФ до наступу на Україну в 2014 році

Українська розвідка у березні 2014 року кілька разів повідомляла про намір військ РФ розпочати повномасштабний наступ проти України.

Про це заявив екс-в.о. президента України, секретар РНБО Олександр Турчинов у документальному фільмі "Україна. 100 днів над прірвою", передають Патріоти України.

"Упродовж березня вже декілька разів, тричі, а може й більше, молода наша розвідка давала дані, що саме вранці о 4 годині російські війська ввійдуть на територію України, почнеться масштабний наступ. Перший раз – ми ніч провели на командному пункті, повна бойова готовність. Чекаємо. Танки підійшли практично до кордону і розвернулися. Другий такий раз, впродовж тижня – тепер точно сьогодні о 4 годині буде наступ", – сказав Турчинов.

За його словами, від повномаштабного вторгнення російських військ Україну врятували добровольці. "Путін прорахувався. Він вважав, що знищив українську армію, спецслужби, економіку. Але він не прорахував того, що в Україні буде створено добровольчий рух. Коли хлопці юристи, викладачі, студенти прямо з Майдану підуть на передову. І, власне, створення добровольчого руху у той період – це ключовий момент, який зірвав плани Путіна", – підкреслив секретар РНБО.

"Саме добровольці стримали Путіна і врятували ситуацію – дали час оговтатись армії, придбати бронежелети, каски, зброю", – додав він.

"Кожну ніч нам розповідали, що група вертольотів злетіла, чи з Білорусі, чи з Росії, і летить сюди. І декілька разів так було, коли ударні групи вертольотів летіли вздовж кордону, розверталися і летіли назад", – зазначив голова МВС Арсен Аваков.

"Російська армія стояла в той час вздовж усього кордону – на кордоні з Донецькою, Луганською, Харківською, Сумською та Чернігівською областями", – також вказав екс-секретар РНБО, нині спікер Верховної Ради Андрій Парубій. "Треба усвідомити, що від чернігівського кордону до Києва відстань невелика", – підкреслив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...