Підкуп виборців: Схеми успішно прижилися, - експерт

На минулих вихідних в Україні відбулися вибори в об'єднані територіальні громади, які експерти назвали найбруднішою кампанією за час процесу децентралізації в Україні.

В Україні для підкупу виборців успішно реалізовують складні схеми, за які складно притягнути до відповідальності. Про це керівник Комітету виборців України Олексій Кошель розповів "Апострофу"

, передають Патріоти України.

Відзначається, що на минулих вихідних в Україні відбулися вибори в об'єднані територіальні громади, які експерти назвали найбруднішою кампанією за час процесу децентралізації в Україні.

Однак, політичний експерт Петро Олещук сумнівається, що той самий сценарій повториться президентських і парламентських виборах: "Явка в Україні на місцевих виборах невисока, тому перемогу купити просто. Достатньо забезпечити певну кількість голосів і проконтролювати явку. Технологія підкупу на місцевих виборах є найбільш перспективною, тому її активно застосовують", - сказав він "Апострофу".

У той же час, Кошель стверджує, що в Україні реалізовуються складні схеми підкупу виборців, через що залишаються великі сумніви, що винні будуть покарані. Так, в регіонах через благодійні фонди роздають продукти харчування, встановлюють дитячі майданчики, і в підсумку складно притягнути винних до відповідальності.

"Чим більше буде сильних партій із регіональними структурами, тим більше буде контроль за роботою місцевої влади. У нас немає якісних досліджень щодо обласних рад, не кажучи вже про районні й міські. Класична робота місцевої влади – це суботники, програма благодійності, встановлення дитячих майданчиків, програми озеленення, будівництво парків і скверів. Партії виконують ті функції, які повинні виконувати департаменти благоустрою. Такий вид діяльності перетворює їх на радянські ЖЕКи. Але суспільству не потрібні такі партії", - підкреслює політексперт.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...