Підлатали і далі бігай: Вчені навчилися друкувати на 3D-принтері "м'ясні пластирі" для людських сердець

Трансплантація органів, зокрема й серця - складна хірургічна операція. Однак, щодня це рятує сотні життів.

Винахідникам чиказького стартапу BIOLIFE4D вдалося надрукувати матеріал, з якого складається серцевий м'яз. Ним можна заміняти невелику пошкоджену ділянку, однак повна заміна серця цим матеріалом поки що неможлива, передають Патріоти України з посиланням на американські ЗМІ.

Трансплантація органів, зокрема й серця - складна хірургічна операція. Однак, щодня це рятує сотні життів. Людський організм не завжди приймає трансплантований орган, тому біохіміки хочуть знайти спосіб друкувати органи з власних клітин пацієнта. Поки що виконати це завдання нікому не вдалося, однак BIOLIFE4D наблизився до заданої мети.

Вже скоро пластирі, надруковані з клітин, використовуватимуть для лікування серцевих захворювань. Однак, остаточне завдання вчених - надрукувати на 3D-принтері повноцінне серце.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...