Підтримка проекту "Північний потік-2" у Німеччині поступово слабшає, - Bloomberg

Берлін відчуває тиск Штатів і турбується через Україну.

Частина оточення німецького канцлера Ангели Меркель виступає проти будівництва трубопроводу з геополітичних причин. Як повідомляє Bloomberg, однією з таких причин є те, що після введення в експлуатацію ПП-2 у Москви будуть розв'язані руки щодо України, передають Патріоти України.

При цьому Меркель підтримала проект, не в останню чергу тому, що в ньому беруть участь кілька великих західноєвропейських компаній, включаючи Royal Dutch Shell, а також такі німецькі компанії як Wintershall і BASF.

З іншого боку, Німеччина відчуває тиск Штатів, хоча і відповідає на критику Вашингтона. "З цього трубопроводу в Європу прийде не тільки російський газ, але і російський вплив, - сказав посол США в Німеччині Річард Гренелл в своїй заяві для Bloomberg News. - Зараз невідповідний момент для того, щоб давати Москві додаткові переваги".

У минулому році Сполучені Штати кілька разів натякали, що вони можуть вдарити по цьому проекту санкціями, і Bloomberg пише, що в ситуації, що склалася, такі заходи, ймовірно, є неминучими. Проте, з європейської точки зору уряд США фактично блокує надійне джерело поставок природного газу, щоб дати перевагу своїм енергетичним компаніям, що зовсім не схоже на турботу про енергонезалежність Європи.

На даний момент, уточнює видання, попит на природний газ в Європі зростає, а в результаті політики, спрямованої на закриття атомних і вугільних електростанцій, буде тільки сприяти зростанню споживання газу в більшості європейських країн. Саме тому учасники проекту "Північний потік-2" стверджують, що Європі необхідний новий трубопровід. Однак, адміністрація Трампа сподівається домогтися зупинки цього проекту, щоб сприяти нарощуванню експорту американського СПГ до Європи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...