"Підвох там, де не чекали": Портников пояснив, чому Захід не допоможе Україні з Донбасом

Євросоюз потребує підтримки Москви для збереження ядерної угоди з Іраном - і тому, з прагматичної точки зору, всі конфлікти з Росією можуть бути заморожені.

Віталій Портников

У статті для "Еспрессо" журналіст Віталій Портников пояснив, що віце-канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон стурбовані тим, як вести себе з США після рішення Трампа про вихід з ядерної угоди з Іраном.

Також, поки неясно якими будуть наслідки такого рішення Трампа і яку роль в цих наслідках буде грати українська криза. "Еммануель Макрон під час свого візиту в Росію буде говорити з (президентом РФ. - ред.) Володимиром Путіним в першу чергу про Іран, а потім вже про Донбас і все інше. Євросоюз сьогодні потребує підтримки Москви для збереження угоди з Іраном - і тому, з прагматичної точки зору, всі конфлікти з Росією можуть бути заморожені. Причому заморожені на тривалий час", - пояснив журналіст.

Портников додав, що реально ні Макрон, ні Меркель, ні Трамп не можуть вплинути на рішення кризи на Донбасі. "Реальний вплив може надати тільки кумулятивний ефект санкцій. Але він буде довго позначатися, а рішення американського президента в довгостроковій перспективі підтримає на високому рівні нафтові ціни. Значить, у Путіна буде можливість на санкції особливої уваги не звертати", - сказано в статті.

На його думку, нездатність Заходу вплинути на рішення української кризи та бажання домовлятися з Путіним по Ірану потрібно обмінювати на підтримку реформ всередині країни. "Простіше кажучи, якщо сьогодні наші партнери не можуть - і не хочуть - допомогти нам з вирішенням проблеми відновлення територіальної цілісності країни, то вони здатні допомогти з внутрішніми змінами, зміцненням обороноздатності, продовженням реформ. Це те, що Захід може запропонувати і здійснити реально. Все інше в нинішній політичній ситуації перетворюється на лушпиння порожніх слів і обіцянок", - резюмував журналіст.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...