Підвищення пенсій у березні: Пощастить не всім

Стало відомо, скільки отримають надбавки ті, хто отримував мінімальну пенсію.

Більшість українських пенсіонерів після індексації пенсій, яку планують провести у березні, отримають не більше 100 гривень доплати. Про це повідомив фінансовий експерт Олексій Кущ, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Він пояснив, що суттєві зміни суми пенсійних виплат будуть тільки у тих, хто має більше 30 років стажу, при чому частина цього стажу зароблена була після 2000-го року. Фактично значне підвищення пенсій чекає на пенсіонерів, яким зараз від 60 до 65 років. А ось ті, хто вийшов на пенсію раніше чи має стаж менше 30 років, а також ті, хто до індексації отримував мінімальну пенсію, чекає розчарування. У березні їх виплати збільшаться в середньому на 100 гривень.

"Виплати відчутно можуть зрости для певної групи пенсіонерів. Для решти українців пенсії піднімуть на кілька гривень. У меморандумі з МВФ сказано, що Україна в 2019-му зобов'язується заморозити зарплати чиновників. Обмежити зростання заробітних плат бюджетників та індексації пенсій на рівні 8-9%. Це перетворює пенсійну реформу на фарс", - сказав Олексій Кущі нагадав, що були заяви, що пенсії збільшать на 17-20%. Це значно перевищує рівень інфляції.

Також експерт зазначив, що індексації пенсій можуть заморозити за підсумками 2019 року. "Перераховувати пенсії пообіцяли щорічно незалежно від влади. Але проблема в тому, що автоматичну індексацію пенсій проводять під вибори. Ніхто не гарантує, що за підсумками 2019-го цю норму не заморозять якимось спеціальним законодавчим актом", - пояснив Кущ.

Він вважає, що така пенсійна система не зможе нормально працювати і запропонував свій варіант для українців. "Необхідно реформувати єдиний соціальний внесок. Розділити його на 2 складові. Це фіксований податок з фонду заробітної плати, щоб люди отримували мінімальні соціальні виплати. Все інше - накопичувальні внески. Тоді українці зможуть самостійно відкладати гроші на пенсію", - резюмував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...